vitello tonnato voor 2 personen

Vitello Tonnato voor 2 personen

september 29, 2012

Ingredienten voor Vitello Tonnato voor 2 personen:

  • 200 gram kalfsfricandeau aan een stuk
    olijfolie
    zout
    versgemalen zwarte peper
    1,25 deciliter kippenbouillon (van een bouillonblokje)
    1,25 deciliter droge witte wijn
    Liefst verse tijm, laurier, rozemarijn
    2 blikjes ansjovisfilets
    1 blikje tonijn op olie a 185 gram
    2 el kappertjes
    mayonaise naar smaak
    citroensap
    peterselie

Bereidingswijze voor Vitello Tonnato voor 2 personen:

Bestrooi de kalfsfricandeau met peper en zout. Braad deze in de olijfolie rondom bruin in een hoge pan voor  circa 10 minuten.
Snipper de ui en de knoflook, bak dit even aan in hetzelfde bakvet, laat het niet kleuren, dus doe dit op een laag vuurtje.
Doe dan de volgende ingrediënten er bij: vlees, de kippenbouillon, witte wijn, tijm, laurier en rozemarijn en een blikje ansjovisfilets (laat deze eerst uitlekken) erbij en laat dit ongeveer 40 minuten sudderen met een gesloten deksel.
Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
Maak de tonijnmayonaise van 1 blikje uitgelekte tonijn. Doe de uitgelekte ansjovisfilets bij de tonijn in de kom. Voeg 1 eetlepel kappertjes, wat peterselie en mayonaise naar smaak toe en pureer dit tot een gladde massa met een staafmixer. Heb je geen staafmixer ga aan de slag met een vork, dit werkt ook alleen duurt wat langer. Breng het op smaak met wat citroensap en versgemalen zwarte peper en zout.
Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast, saus moet goed koud zijn voor je deze opdient.
Snijd het koude vlees in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een grote platte schaal. Giet de saus erover en garneer met wat kappertjes.

Serveer de vitello tonnato met een lekkere witte wijn. Dit maakt het trendy Italiaanse voorgerecht compleet.

Eet smakelijk!

Nog meer lekkere Italiaanse recepten proberen, wij adviseren deze kookboeken via Bol.com verkrijgbaar:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.