pruimtomaten

Verse tomatensaus

juli 19, 2011

Ingrediënten verse tomatensaus

2 el olijfolie, extra vergine
1 grote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kg tomaten, zonder schil, zonder zaden en fijngesneden
150 ml rode wijn of groentebouillon
2 el fijngehakt vers basilicum of 1 tl gedroogd basilicum
snufje suiker
peper en zout
Om te serveren (desgewenst)
8-10 takjes vers basilicum, gescheurd
4 el vers geraspte Parmezaanse kaas of 4 opgehoopte el geschaafde Parmezaanse kaas

Bereidingswijze verse tomatensaus

1. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui en de knoflook toe en laat 5 minuten zachtjes bakken, of tot de ui zacht maar niet bruin is. Roer af en toe.
2. Voeg de tomaten, de wijn of de bouillon en het basilicum toe. Laat 20-30 minuten sudderen, of tot de saus dik is.
3. Pureer de saus met een mixer of keukenmachine tot ze smeuïg is. Druk ze door een fijne zeef als u een heel fijne saus wilt.
4. Voeg de suiker toe om de zuurheid van de tomaten te neutraliseren. Breng op smaak met peper en zout en verwarm.
5. Gebruik de saus als basis voor een andere saus of giet ze over de pasta, meng goed en bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum en vers geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.