Ravioli spinazie

Verse ravioli met spinazie en ricotta

oktober 8, 2011

Recept ravioli met spinazie en ricotta is voor 4 personen:
200 gram 00-bloem
3 eieren
300 gram spinazie
200 gram ricotta
Olijfolie
zwarte peper
zout

Maak het basis pastadeeg

Wikkel het deeg in keukenfolie en laat het even rusten.

Was de spinazie met ruim water en verwijderen eventueel de steeltjes. Laat de spinaze uitlekken en smoor ze op laag vuur drie tot vier minuten.  Af laten koelen en zeer fijn snijden.

Meng de ricotta met de dooier van het andere ei. Breng de ricotta op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel nootmuskaat. Roer er nu de fijngesneden spinazie door.

Rol het pastadeeg uit op een van de dunnere standen (standje 6 van 9). Gebruik voor het vormen van de ravioli een raviolivorm of een pastamachine met het speciale ravioli opzetstuk. Druk de randen van de ravioli waar nodig nog met een vork even extra dicht.

Kook de ravioli in ruim kokend water met tien gram zout per liter water. Als de ravioli gaat drijven zijn ze gaar.  Voor een lekker warme vulling laat ze nog heel even extra doorkoken maar niet te lang.

Deze ravioli met spinazie en ricotta is heerlijk te combineren met de basis pastasaus.

Eet smakelijk

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.