verse rode pasta

Vers rood pastadeeg

september 5, 2011

Ingrediƫnten rood pastadeeg voor 4 personen:

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 200 ml bietensap
  • zout

Recept rood pastadeeg voor 4 personen:

Zeef de bloem met een mespunt zout, maak er een bergje van met een kuiltje in het midden en doe er de eieren en bietensap erbij (begin met circa 150 ml bietensap en voeg toe als het nodig is). Werk met je vingertoppen beetje bij beetje de bloem door en kneed dan ongeveer 10 minuten. Voeg een beetje bloem toe als het te vochtig is, en wat olijfolie of warm water als het te droog is. Maak van het deeg een bal en laat het 10-15 minuten rusten.

Rol de bol rood pastadeeg uit op een met wat bloem bestoven aanrecht en rol het met de pastamachine uit tot een dun vel. Dit rode pastadeeg is prima voor lasagne, tagliatelle, en ravioli met een vulling van spinazie en ricotta. Geschikte sauzen zijn met vlees, gesmolten boter en kaas sauzen.

Wij raden de volgende pastamachines aan online eenvoudig te bestellen via Bol.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.