Torta Limone

Torta al Limone

oktober 8, 2011

Ingredienten voor Torta al limone taart voor 8 personen

  • 200 gram bloem
  • 230 gram roomboter (zet deze alvast buiten de koelkast om op temperatuur te laten komen)
  • 260 gram suiker
  • 5 eieren
  • 2 citroenen
  • poedersuiker
Daarnaast heb je nodig een quichevorm van circa 24 cm, mixer, huishoudfolie.

Voor het deeg van de torta al limone:

200 gram bloem

80 gram (room)boter

110 gram suiker

1 heel ei en 1 eigeel

 

meng de ingrediënten met de hand totdat het een glad geheel wordt, laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast, afgedekt door wat folie. Het deeg uitrollen in een beboterde  vorm, ook aan de randen omhoog (vorm van circa 24 cm doornsee)

De vulling van de torta al limone:

3 eieren

150 gram suiker

150 gram (room)boter

2 citroenen

poedersuiker

 

in een grote bak suiker en eieren mixen

citroenrasp toevoegen van 1,5 citroen toevoegen, deze is makkelijk van een verse citroen te halen met een aardappelschilmesje. Pas op voor het wit onder de schil, dit geeft een erg bittere smaak.

sap van een 1,5 citroen toevoegen

zachte boter erbij, zet deze boter geruime tijd voor het beginnen buiten de koelkast zodat deze mooi zacht is, dit maakt het geheel makkelijker te mixen. Uiteindelijk in de oven wordt het een mooi geheel.

 

In een voorverwarmde oven (180 graden) bakken gedurende 30-35 minuten. Laat de taart goed afkoelen en zet hem bij voorkeur nog 2 uur in de koelkast om de bodem goed hard te krijgen.

Eet smakelijk!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.