Zelf tiramisu maken

Tiramisu

november 3, 2011

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk ‘trek mij omhoog’, wat zoveel inhoudt als ‘maak mij blij’.

voor 6 personen:

  • 3  eierdooiers
  • 4 el basterdsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 gr mascarpone (vervang de mascarpone niet door (slag)room)
  • 24 lange vingers
  • 350 ml filterkoffie (gebruik een goede kwaliteit koffie)
  • 1 tl cacoapoeder van goede kwaliteit

Bereidingswijze:

1.Klop in een middelgroot kom de eierdooiers, basterdsuiker en vanille-extract door elkaar totdat het mengsel glad en licht geel is. Schep de mascarpone erdoor en zet de kom even weg.

2.Doop de lange vingers even kort in de koffie en leg met 12 lange vingers een laagje op de bodem van de (serveer)schaal. Smeer hier de helft van het mascarpone mengsel overheen. Leg hierop vervolgens weer een laagje in de koffie gedoopte lange vingers en smeer de rest van de mascarpone hierover uit. Dek af en zet 1 uur in de koelkast. Strooi er vlak voordat je het serveert wat cacao overheen.

Eet smakelijk van de tiramisu!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.