zelf verse pasta maken

Tagliatelle met citroen

oktober 20, 2011

Ingrediënten voor 2 personen voor tagliatelle met citroen

  • 2 (biologische) citroenen
  • 25 gram boter
  • 25 milliliter koffieroom
  • 150 gram verse tagliatelle of kant en klare tagliatelle
  • Zout
  • Parmezaanse kaas

Bereiding Tagliatelle met citroen

Rasp de 2 citroenen met een aardappelschilmesje zodat er geen wit aan de onderkant van de schil zit, en snijd de schil van 1 citroen in fijne blokjes en de andere schil in zeer fijne reepjes. Smelt de boter in een koekenpan totdat deze gaat schuimen en voeg de citroenrasp toe. Laat dit enkele minuten pruttelen, roer dit af en toe. Voeg de room en het zout toe en laat dit niet koken.
Kook de tagliatelle in 2-3 minuten beetgaar of volgens de omschrijving op de verpakking, laat ze uitlekken en doe de tagliatelle in de koekenpan. Roer dit geheel door elkaar en garneer ruim met Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.