pasta met truffel

Tagliatelle met champignons en truffel

september 25, 2012

Ingredienten voor Tagliatelle met champignons en truffel voor 2 personen:

110 gram 00-bloem
1 gram zout
1 groot ei
1 blokje paddestoelenbouillon
200 gram gemengde paddenstoelen
1 bakje spekblokjes a 75 gram
1 klein potje truffelschaafsel
1 teentjes knoflook
1 sjalotje
olijfolie
Parmezaanse kaas

 

Aan de slag met Tagliatelle met champignons en truffel

Maak verse pasta volgens het recept voor verse pasta
Haal het deeg door de pastamachine en maak vervolgens tagliatelle met het aparte opzetstuk van de pastamachine.
Zet water op en doe er een funghitablete in en breng aan de kook.
Kook de pasta beetgaar in ongeveer 3 minuten. Giet de pasta bijna helemaal af en bewaar een beetje kookvocht.
Bak de spekblokjes in de koekenpan en voeg later de sjalotjes toe. Doe als laatste de knoflook erin en laat zachtjes sudderen. Leg de ingredienten die gebakken zijn even op een bord.
Bak de paddenstoelen op een hoog vuur kort in wat olijfolie voeg daarna de spekblokjes-saus toe en roer goed.  Voeg de paddenstoelen en overige ingrediënten bij de pasta in de pan en roer het goed door elkaar.  Leg alles op en bord en voeg een paar stukjes truffel toe en uiteindelijk de Parmazaanse kaas.

Eet smakelijk!

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.