Tagliatelle Carbonara

Tagliatelle Carbonara

december 5, 2011

Tagliatelle carbonara, een klassieker en smaakvol door eenvoud!

kooktijd: 5 minuten
Bereidingswijze: koken en bakken
voorbereidingstijd: 15 minuten
Recept categorie: avondeten
Recept keuken: Italiaans
Recept personenen: 4
Dieet: halal
Totale bereidingstijd: 20 minuten

Recept ingrediënten Tagliatelle carbonara:

25 g boter
100 grampancetta of spek, in blokjes
1 teen knoflook
350 gram tagliatelle
2 eieren, losgeklopt
40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
40 gram pecorino, geraspt

Recept instructies Tagliatelle carbonara:

Smelt de boter, doe er de pancetta en knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt; gooi hem weg. Kook de Tagliatelle in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze bij de pancetta. Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de parmezaan, de helft van de pecorino en wat peper door de Tagliatelle. Roer goed: de eieren moeten zich hechten aan de pasta. Roer er de rest van de kaas door en dien het gerecht op.

Auteur: Robert de Clercq
Award: Beste recept Italiemagazine 2016
bijdragen geleverd door: Teun van den Acker
Copyright: PastaBasta.nl
Copyright jaar: 2011
Datum creatie: 05-12-2011
Datum aanpassing: 09-02-2016
Publicatiedatum 05-12-2011
editor: Robert de Clercq
Taal: Nederlandse
Toegankelijkheid: gratis
keyword: tagliatelle, parmezaanse kaas, carbonara
URL: http://pastabasta.nl/recepten/tagliatelle-carbonara

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.