Spaghetti putanesca

Spaghetti putanesca

december 2, 2011

Het verhaal achter dit klassieke pasta recept is dat de dames van lichte zeden in Napels dit gerecht voorschotelde aan hun clientele omdat het als een afrodisiac zou werken. Een ander verhaal is dat dit gerecht vooral in de rosse buurt van Napoli werd gemaakt omdat het uit voornamelijk goedkope ingrediënten bestaat. Hoe dan ook, deze klassieke pittige pastasaus blijft erg lekker en is heel snel te maken!

Ingredienten Spaghetti putanesca is voor 4 personen:

250 gram verse pasta (tagliatelle of spaghetti):
1 ui (gesnipperd)
1 rode peper (zaadlijst verwijdert en fijngesneden)
zwarte olijven (gehalveerd)
tomaten in blik (in blokjes gesneden)
1 blikje ansjovis
olijfolie
pijnboompitten
vers geraspte pecorino

Bereiding spaghetti putanesca is voor 4 personen:

Maak de verse pasta volgens het recept verse pasta.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan, en hou deze apart. Fruit de gesnipperde ui in wat olijfolie. Voeg hieraan de ansjovisfilets toe, en bak deze tot ze uit elkaar vallen. Giet de tomaatblokjes erbij en voeg vervolgens de olijven en de rode peper (naar smaak) toe. Laat het geheel een beetje inkoken, zodat de smaken goed mengen. Meng er als laatste de pijnboompitten door zodat deze lekker knapperig blijven. Meng vervolgens de pasta met de saus (in de pan van de saus!) en serveer het direct op het bord met wat vers geraspte pecorino.

Eet smakelijk!

Met dank aan Teun van den Acker

Vanavond niet zelf koken, bied mee op de lekkerste restaurants vanaf €1,- op vakantieveilingen:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.