risotto met truffel

Risotto met truffel

november 16, 2011

Ingrediënten voor 2 personen voor risotto met truffel

100 g risotto
400 milliliter wild of gevogelte bouillon
10 gram truffelschijfjes 
1 kleine ui
15 gram boter
1 eetlepel olijfolie
15 gram fijngeraspte verse parmezaankaas
Zout, peper

Pel de ui en snijd de ui fijn. Warm de olie op, samen met 10 gram boter in een pan met antiaanbaklaag. Laat de ui ongeveer 3 minuten bruinen en strooi dan de risotto in de pan. Kruid met zout en peper en laat 5 minuten sudderen. Blijf voortdurend roeren totdat de risotto doorzichtig wordt. Giet de warme bouillon bij het mengsel en wacht elke keer tot het vocht volledig is opgenomen. Reken op 20 minuten kooktijd, en blijf voortdurend roeren zodat de risotto niet aanbakt.
Wanneer de risotto gaar is, voeg je de rest van de boter toe en de parmezaanse kaas. Blijf roeren. Voeg de truffel toe aan de risotto. Dek de pan af en laat 2 minuten rusten.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer verrassende recepten en verse ingrediënten kijk dan eens op FoodWeLove.nl

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.