ravioli

Ravioli met champignons en truffel

december 1, 2011

Ravioli met champignons en truffel.

Dit recept is voor 4 personen:

de vulling van je eigen gemaakte ravioli:
1 sjalot (zeer fijn gesnipperd)
1 theelepel rozemarijn (zeer fijn gehakt)
500 gram champignons (zeer fijn gesnipperd)
250 gram kuipje ricotta-kaas
truffel-olie
olijfolie
zout en peper uit de molen
bosje verse salie
125 gram gezouten roomboter

Laat 125 gram gezouten roomboter, heel zachtjes en zonder dat het bruin wordt, in een pannetje smelten. Scheur de blaadjes verse salie en breek de steeltjes (gebruik zeker 8 takjes) en roer dit door de gesmolten boter. Laat even op het vuurtje staan tot de blaadjes zacht en donker zijn. Vervolgens laten afkoelen en stollen en in de koelkast plaatsen; de boter neemt de smaak van de salie over en zal enigszins groen kleuren.

Fruit de gesnipperde sjalot en rozemarijn in wat olijfolie. Voeg hieraan de gesnipperde champignons toe. Schep af en toe om, tot het vrijgekomen vocht uit de champignons is verdampt. Voeg naar smaak vers gemalen zout en peper toe. Laat het geheel in een schaal afkoelen zodat de smaken goed intrekken. Zodra de vulling koud is roer dan met een vork de ricotta en een scheutje truffel-olie erdoor. Vul hiermee de ravioli

Eet smakelijk!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.