zelf verse pasta maken

Pikante tagliatelle met bloemkool

oktober 19, 2011

Ingrediƫnten pikante tagliatelle met bloemkool(voor 2 personen)

  • 150 gram bloemkool
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 1 theelepel broodkruim of paneermeel
  • 1 theelepel chilivlokken (of 1/4 verse chilipeper)
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eierdooier
  • 1 dl. slagroom
  • verse tagliatelle of gedroogde tagliatelle

Bereiding pikante tagliatelle met bloemkool

kook de bloemkoolroosjes circa 10 minuten met wat zout. Laat deze uitlekken in een vergiet en vang het kookvocht van de bloemkool op. Verhit de olijfolie in een ondiepe pan, bak de olijfolie hierin bruin, beweeg veel met de knoflook. Verwijder de knoflook en gooi deze weg. Roer het broodkruim, de chilipeper en de bloemkoolroosjes door de olie in de pan, bestrooi ze met wat tijm en doe er 3 eetlepels kookvocht bij. Laat dit circa 10 minuten op middelmatig vuur opstaan. Haal de pan van de pit en roer de eierdooier er doorheen, wanneer deze in zijn geheel is opgenomen voeg de room toe.
Kook de verse tagliatelle in 2-3 minuten gaar, bij gedroogde tagliatelle zie verpakking. Laat de tagliatelle uitlekken en doe ze in een warme schaal of terug in de pan en overgiet ze met de saus.
Eet smakelijk!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.