penne met aubergine

Penne met aubergine

november 3, 2011

Ingredienten voor 2 personen:

  • 1/2 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 100 gram penne
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1/2 tl suiker
  • 10 gram verse basilicum
Meng de aubergine met 1 theelepel zout. Laat 30 minuten staan in een vergiet. Spoel de aubergine af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de knoflook 2 min. in dezelfde pan.  Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepel. Laat het geheel 10 minuten zacht koken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten zacht koken. Meng de pasta met de saus. Voeg het basilicum toe en serveer direct.
Eet smakelijk!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.