penne_rigate

Penne con porcini, pancetta y parmeggiano

oktober 19, 2011

Ingrediƫnten penne con porcini(voor 2 personen)

  • 15 gram Porcini (gedroogd)
  • 50 gram Pancetta
  • Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout
  • 40 gram Boter
  • 25 gram Bloem
  • 500 ml (volle) melk
  • 120 gram Penne rigate

Bereiding penne con porcini

Verwarm de oven voor op 190 graden celcius. Giet 500 ml melk in een pannetje een doe de porcini erbij, verwarm de melk 15 minuten (niet koken). Smelt de boter en meng dit met de bloem tot een goudgele massa, giet de melk door een vergiet bij de bloem en boter, houd de porcini apart. Blijf roeren tot alle melk is opgelost. Doe er een beetje zout en wat peper bij om het op smaak te krijgen. Kook de penne volgens de bereidingswijze. Giet de penne af en doe het in een mengkom. Snijd de pancetta in stukken en meng samen met de porcini door de gekookte penne. Giet de witte saus bij de penne en roer alles goed door elkaar. Vet een ovenschaal in met wat boter en giet het mengsel in de ovenschaal. Rasp er parmezaanse kaas overheen. Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.