Zelf pannacotta maken

Panna Cotta

november 3, 2011

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 5 eetlepels magere melk
  • 1 zakje naturel gelatine (7g)
  • 600g slagroom
  • 100g suiker
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1.Schenk de melk in een kleine kom en roer de gelatinepoeder erdoor. Laat dit even apart staan.

2.Roer in een steelpan de room en suiker en laat koken op een middelhoog vuur. Kijk uit dat de slagroom niet overkookt. Giet de gelatine en melk door de room en roer tot het helemaal is opgelost. Kook nog 1 minuut, onder voortdurend roeren. Haal van het vuur, roer de vanille erdoor en schenk in 6 schaaltjes.

3.Laat de schaaltjes onafgedekt op kamertemperatuur afkoelen. Als ze afgekoeld zijn bedek dan met huishoudfolie en zet tenminste 4 uur in de koelkast, liefst de hele nacht alvorens te serveren.

Panna Cotta wordt vaak geserveerd met bessen, karamel of chocoladesaus.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.