zelf minestrone maken

Minestrone soep

november 3, 2011

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 el olijfolie
  • 100 gram stelline of andere kleine pasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote aardappel vastkokend, geschild
  • 100 g winterpeen, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 75 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1 blik reuzenbonen (425 gram), uitgelekt
  • 3 roma tomaten
  • 15 gram basilicum

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui 3 minuten. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de winterpeen, bleekselderij en sperziebonen toe aan de ui.  Voeg 1.5 liter water en de stelline toe en laat ca. 10 minuten koken. Neem de helft van de groenten uit de pan en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de helft van de reuzenbonen toe en pureer deze mee. Schep de groentenpuree terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout.  Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze ca. 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel het velletje eraf. Snijd ze in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg samen met de rest van de reuzenbonen toe aan de soep en verwarm nog 2 minuten. Pureer het basilicum met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.