Zelfgemaakte gnocci

Verse Gnocci

augustus 29, 2011

Ingrediƫnten verse Gnocci (voor 4 personen)

  • 1 kilo kruimige aardappels (geen nieuwe oogst)
  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • 100 gram pittige kaas, grana padano

Bereidingswijze verse Gnocci

Aardappels schoonboenen en in 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, pellen en fijn stampen. Aardappelkruim op werkvlak (liefst steen of roestvrijstaal) uitspreiden en bloem erover strooien. Ei, mespunt nootmuskaat en helft van de kaas door aardappelkruim mengen, tot een samenhangend deeg ontstaat. Deegmengsel in 8 porties verdelen en tot lange rollen van 2 centimeter dik vormen. Rollen in stukjes snijden. Stukjes deeg (gnocchi) in ruim gezouten water gaarkoken(zodra ze gaar zijn komen de gnocchi bovendrijven). Met schuimspaan uit pan nemen. Rest van de kaas erbij serveren. Lekker met gesmolten boter en fijngesneden verse salie.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.