ravioli-met-rivierkreeftjes

Ravioli met rivierkreeftjes en mascarpone

november 27, 2013

Dit recept voor 2 personen van Ravioli met rivierkreeftjes en mascarpone is absoluut een van de favorieten. Ik heb dit recept vorige maand zelf gemaakt en is absoluut een aanrader.

Ingriedienten voor Ravioli met rivierkreeftjes en mascarpone voor 2 personen

  • Maak vers pastadeeg zie vers pastadeeg
  • 200 gram mascarpone 
  • 10 eetlepels verse Parmezaanse kaas 
  • 200 gram gekookte rivierkreeftjes 
  • verse peterselie en basiclicum 
  • zout 
  • gemalen peper
  • Boter
  • Salie
Begin met het maken van het pastadeeg volgens het recept van verse pasta.
Doe de mascarpone, 5 eetlepels parmezaanse kaas, rivierkreeftjes , peterselie en basilicum in een bak en gebruik een staafmixer om het te malen. Mocht je geen staafmixer of keukenmachine hebben hak dan de rivierkreeftjes fijn en roer ze door de mascarpone. Kruid met peper en zout naar smaak en mix alles goed door elkaar. De vulling voor de ravioli met rivierkreeftjes en mascarpone is klaar.ravioli-met-rivierkreeftjes

Rol met een pastamachine de pasta uit tot een dunne lap pasta (Marcato pastamachine standje 5). Leg een dun laagje bloem op het aanrecht waar je de pasta op legt, dit voorkomt plakken.

Gebruik twee koffielepeltjes en vorm op kleine bolletjes vulling. Leg vervolgens een vel dat wat langer is dan het vel waar de bolletjes vulling op liggen erop. Gebruik een raviolisteker om de ravioli met rivierkreeftjes en mascarpone uit te steken. Leg de ravioli met rivierkreeftjes en mascarpone op een bebloemd ovenpapier of aanrecht. Kook de ravioli in een grote pan met kokend water en wat zout gedurende 2-3 minuten. 

Smelt ondertussen de boter (roomboter) op een laag vuurtje met wat verse blaadjes salie erin. Giet de ravioli met rivierkreeftjes en mascarpone af en leg ze op een bord, druppel wat salieboter over de ravioli en gebruik de rest van de Parmazaanse kaas voor het afmaken van dit gerecht.

Het is wat werk, geschatte tijd voor een ervaren pastamaker 35-45 minuten, maar het is hemels!!

Eet smakelijk!

Nog meer lekkere Italiaanse recepten proberen, wij adviseren deze kookboeken via Bol.com verkrijgbaar:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.