groene pasta

Groen pasta deeg

september 5, 2011

Recept groen pasta deeg voor 4 personen

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram gare spinazie, uitgelekt en zeer fijn gehakt.
  • Olijfolie
  • zout

Bereiding groen pasta deeg

Zorg dat de spinazie erg goed is uitgelekt, dep het goed droog tussen keukenpapier of knijp de spinazie goed uit in een zeef. Zeef de bloem met een mespunt zout, maak er een bergje van met een kuiltje in het midden en doe er de eieren, spinazie en een halve theelepel olijfolie in. Werk met je vingertoppen beetje bij beetje de bloem door en kneed dan ongeveer 10 minuten. Voeg een beetje bloem toe als het te vochtig is, en wat olijfolie of warm water als het te droog is. Maak van het deeg een bal en laat het 10-15 minuten rusten. Rol het deeg uit op een met wat bloem bestoven aanrecht en rol het met de pastamachine uit tot een dun vel. Dit groene pasta deeg is prima voor lasagne, tagliatelle, tortellinie en ravioli.

Wij raden de volgende pastamachines aan online eenvoudig te bestellen via Bol.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.