recept tomatenbrood

Tomatenbrood

januari 13, 2012

Tomatenbrood

500 gram (Italiaanse) bloem
250 milliliter water
klein blikje tomatenpuree
7 gram droge gist
10 gram zout
10-15 zongedroogde tomaten
2 eetlepels olijfolie
1 of 2 eetlepels Italiaanse kruiden

Bereiding tomatenbrood

Meng alle droge ingrediënten, voeg olie, water en tomatenpuree toe en kneed er een soepel deeg van. Laat dit ca. een uur rijzen, tot het ongeveer is verdubbeld in volume.
Vorm er een plat brood van, leg de tomaten erop en vouw het brood dubbel.
Laat het nog een half uur rijzen en bak het af op 220 graden, gedurende ongeveer een half uur.

Natuurlijk kun je hier ook kleine broodjes van vormen, het brood in een broodvorm of terracotta potjes afbakken of er een rond vloerbrood van vormen. Sommige bakkers zijn van mening dat de vorm van het brood van invloed is op de smaak. De hoeveelheid korst bepaalt de smaak van het brood, en ook of de korst in een vorm is gebakken of ‘aan de lucht’ op een bakplaat.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.