roomijs-met-olijfolie

Roomijs met olijfolie en zeezout

oktober 22, 2012

Deze vreemd klinkende combinatie is een zeer verrassende Italiaans dessert dat zeer eenvoudig te bereiden is maar wel met de beste ingrediënten. Roomijs met olijfolie komt uit Toscane. Bij voorkeur maak jet het vanille roomijs zelf met een ijsmachine, mocht je niet de beschikking hebben over een ijsmachine koop het ijs bij een Italiaanse ijsboer die vers vanille roomijs heeft.

Ingredienten Roomijs met olijfolie:

  • Vanille Roomijs
  • Goede Italiaanse olijfolie
  • Zeezout

Doe een paar bolletjes vanille-ijs in de kommen. Giet er wat hele goede extra vierge olijfolie over, liefst een met een mooi grassige, bloemige smaak, en strooi er een klein snufje zeezout over. Het dessert roomijs met olijfolie is klaar binnen 2 minuten!

Het vers bereiden van vanille roomijs voor 2 personen voor de roomijs met olijfolie kan op de volgende manier:

  • 1 vanillestokje
  • 1,5 deciliter halfvolle melk
  • 2 eierdooiers
  • 40 gram fijne tafelsuiker
  • 1/2 theelepel maizena
  • 1,5 deciliter slagroom

Snijd het vanillestokje met een mesje in de lengte doormidden. Breng de melk samen met het vanillestokje in een zwaardere pan aan de kook.  Klop ondertussen de eierdooiers in een kom met de suiker en maizena tot er een dik en schuimig mengsel ontstaat. Neem de pan van het vuur en laat de melk met het vanillestokje 15 min. staan.  Haal het vanillestokje uit de melk. Verwijder de zaadjes van het vanillestokje en doe die weer in de melk. Het stokje is mag je weg doen, dit is niet meer nodig. Breng de melk weer aan de kook. Meng het melk mengsel vervolgens al kloppend met een garde bij het eimengsel. Doe het mengsel terug in de zware pan op een laag vuurtje (absoluut niet koken!) totdat er een dikke, gladde massa ontstaat. Doe de massa in een kom laat deze op kamertemperatuur komen en zet dit in de koelkast.  Haal de massa uit de koelkast en doe deze in de ijsmachine. Roer/ of klop de slagroom erdoorheen en laat de ijsmachine draaien tot het ijs dik is.  

Heb je geen ijsmachine: Klop de slagroom lobbig. Schep de slagroom vervolgens door het vanillemengsel en doe het in een diepvriesbak gedurende minimaal 6 uur. Tijdens het vriezen ten minste drie a vier keer goed doorroeren.

Eet smakelijk van je roomijs met olijfolie

Nog meer lekkere Italiaanse recepten proberen, wij adviseren deze kookboeken via Bol.com verkrijgbaar:

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/psa01/pastabasta.nl/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Warning: Illegal string offset 'headers' in /srv/psa01/pastabasta.nl/httpdocs/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 595 Fatal error: Uncaught Error: Cannot use string offset as an array in /srv/psa01/pastabasta.nl/httpdocs/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:595 Stack trace: #0 /srv/psa01/pastabasta.nl/httpdocs/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(313): wp_cache_get_ob('...') #1 [internal function]: wp_cache_ob_callback('...', 9) #2 /srv/psa01/pastabasta.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php(3658): ob_end_flush() #3 /srv/psa01/pastabasta.nl/httpdocs/wp-includes/plugin.php(525): wp_ob_end_flush_all('') #4 /srv/psa01/pastabasta.nl/httpdocs/wp-includes/load.php(638): do_action('shutdown') #5 [internal function]: shutdown_action_hook() #6 {main} thrown in /srv/psa01/pastabasta.nl/httpdocs/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 595